+38118516601

office@randjelovic.rs

Oblasti rada

Oblasti rada

 1. Korporativno pravo

  Dugogodišnje iskustvo i mnogobrojni uspešno rešeni problemi iz ove oblasti preporuka su za pružanje svih vrsta usluga iz oblasti korporativnog prava.

  U eri slobodnog protoka roba, usluga, informacija i kapitala, smatramo da je dobro utemeljenje pravne strane biznisa ključ uspeha svakog privrednog subjekta na slobodnom tržištu.

  Usluge koje pružamo iz ove oblasti rezultat su dugogodišnjeg razumevanja tržišnog ambijenta kao i heterogenih potreba naših klijenata.

  Neke od usluga za koje smo vrlo često angažovani su:

  • Osnivanje i statusne promene kod svih oblika pravnih lica
  • Pravna analiza svih pravnih akata, priprema, modeliranje, promene
  • Pravna podrška i savetovanje u korporativnom upravljanju
  • Priprema i savetovanje kod održavanja Skupština akcionara, nadzornih odbora, upravnih odbora i drugih organa kod privrednih društava i ustanova
  • Sačinjavanje legal due diligence reporta za postojeće ili nove klijente
  • Savetovanje u oblasti privatno-javnog partnerstva
  • Aktivno informisanje klijenata o svim zakonskim promenama i njihovom uticaju na biznis

   

 2. Poresko pravo

  Poresko pravna pitanja su polazna tačka od koje polazimo kod savetovanja naših klijenata. Trudimo se i uspevamo da nađemo poreski optimalna rešenja za naše klijente. Gradimo društveno odgovorno ponašanje kod naših klijenata kada je poreska problematika u pitanju.

  Stalne promene u ovoj oblasti kao i različita praksa poreske administracije izaziva dosta straha i nepoverenja građana i privrednih subjekata na ovom polju. Naše iskustvo i saradnja sa eminentnim revizorima, knjigovođama i sudskim veštacima iz ove oblasti dobitna su kombinacija za ispravnu primenu svih poreskih propisa i ostvarivanje prava naših klijenata.

  Svoje bogato iskustvo i praktično znanje imamo naročito kada su u pitanju:

  • Porezi na imovinu
  • Porez na dobit pravnih lica
  • Porez na dohodak građana
  • Porez na dodatu vrednost
  • Poreska optimizacija kod povezanih pravnih lica
  • Poresko planiranje
  • Primena međunarodnih sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja
  • Zastupanje pred sudovima i poreskim organima a u vezi poreskih pitanja

  Usluge iz ove oblasti upotpunili smo i uslugom odbrane ovlašćenih lica privrednih subjekata u krivičnim postupcima za krivična dela protiv privrede, pre svega za vrlo često krivično delo „Poreska utaja“, za koje se u praksi podnosi dosta neosnovanih krivičnih prijava.

 3. Promet nekretnina

  Nekretnine su predmet različitih vrsta sporova, a njihov promet i posedovanje osnov za oporezivanje, te za te potrebe savetujemo i zastupamo naše klijente kod sudova, Javnih beležnika, Katastra nepokretnosti, Poreske uprave i svih drugih organa.

  Bavimo se savetovanjem i zaštitom naših klijenata pri različitim transakcijama nekretninama, pre svega u oblasti kupoprodaje i zakupa, zastupanja i posredovanja kod svih organa ali i nasleđivanje, restituciju, eksproprijaciju i obezbeđenja potraživanja upisima hipoteke na nepokretnosti.

  Pripremali smo mnogobrojne ugovore o kupoprodaji, ugovore o zakupu, kupoprodaje u postupcima stečaja i javnim nadmetanjima kod Javnih izvršitelja, nadgledali i kontrolisali izvršenje nekih velikih Greenfield i Brownfield investicionih projekata stranih investitora u Srbiji.

 4. Intelektualna svojina

  Advokatska kancelarija Randjelovic & Partners pruža svojim klijentima efikasan sistem zaštite prava intelektualne svojine.

  U okviru sistema zaštite pružamo usluge izrade strategije zaštite intelektualne svojine, zastupanja pred Zavodom za intelektualnu svojinu tokom celog postupka zaštite uključujući registraciju patenata, žigova, industrijskog dizjana i oznaka geografskog porekla, posredovanja u prometu prava i obezbeđivanju odgovarajućih prava korišćenja, kao i zastupanja pred sudovima i drugim organima u slučaju povrede prava intelektualne svojine.

 5. IT pravo

  IT pravo je jedna od najmlađih oblasti prava koja gotovo svakodnevno trpi promene. Naš tim je u toku sa svim aktualnostima iz oblasti IT prava, i to kako u nacionalnom zakonodavstvu tako i u zakonodavstvima najrelevantnijih svetskih tržišta. Iz oblasti IT prava posebno izdvajamo usluge iz sledećih kategorija:

  • Usklađenost online usluga sa pravnim normama
  • Opšti uslovi korišćenja i politika privatnosti
  • GDPR i CCPA
  • Ugovori o poslovno-tehničkoj saradnji
  • Ugovor o poverljivosti i zabrani konkurencije
  • EULA i ugovori o licenci
  • SaaS ugovori

 6. Privredno pravo

  Advokatska kancelarija Randjelovic & Partners pruža svojim klijentima širok spektar usluga iz oblasti privrednog prava.

  Na poslovanje jednog privrednog društva primenjuje se veliki broj zakona i propisa za koje samo društvo nekada sazna tek nakon dolaska nadležne inspekcije odnosno ovlašćenog lica državnog organa.

  Naš zadatak je da klijenta pre svega savetujemo u vezi primene svih postojećih propisa, pratimo sve izmene i pripremamo i usklađujemo sva opšta i pojedinačna akta za privredno društvo. U tom smislu u ovoj oblasti definišemo cilj i predlažemo najbolja zakonska rješenja imajući u vidu pozitivno pravo. Posedujemo dugogodišnje iskustvo u pregovorima i izradi ugovora u oblasti poslovnog prava.

 7. Radno pravo

  Kancelarija pruža pravnu pomoć poslodavcima, zaposlenima i sindikatima u pogledu radnih odnosa. Uključeni smo u izradu svih pravnih dokumenata koji se odnose na rad, počev od pravilnika o radu, ugovora o radu, svih opštih akata i menadžerskih ugovora.

  Uključeni smo u rešavanje sporova između zaposlenih i poslodavaca. Angažovani smo kao pravna služba koja pruža potpunu i ažurnu pravnu podršku klijentima, a klijente zastupamo u radnim sporovima pred sudovima i arbitražama.

  Pratimo promene zakonskih i podzakonskih propisa i obaveštavamo klijente, sa predlozima i konkretnim rešenjima kako da svoj rad i svoje akte usaglase u skladu sa tim promenama.

  Uvažavamo pojedinačne i specifične procese i organizaciju rada klijenata – poslodavaca te u skladu sa tim nudimo i predlažemo jedinstvena rešenja organizacije radnog vremena, raspoređivanja radnog angažovanja zaposlenih, ažuriranje odredaba opštih akata kako bi iste bile primenljive, celishodne i definisane za sve situacije.

  Na osnovu ogromnog iskustva u radu iz polja radnih odnosa koje smo stekli zastupajući poslodavce proizilazi i detaljno poznavanje prava zaposlenih.

 8. Ugovorno pravo

  Kao polje, ugovorno pravo se zasniva na težnji klijenata da pronađu zajednički interes sa drugom stranom kroz zaštitu vlastitih interesa. Prilikom sastavljanja ugovora težimo da u potpunosti zaštitimo interese klijenta, imajući u vidu složenu ideju celokupnog poslovnog posla. Ugovorne odnose ne smatramo odnosom na transakcionom nivou, već širom slikom stvari čiji je primarni cilj da se ugovor primenjuje u praksi. Slušamo predloge klijenata i zajednički dolazimo do optimalnih zakonskih rešenja.

  Učestvovali smo u pregovorima i izradi ugovora u svim oblastima prava.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com